Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

В кв. „Рилци“ децата боядисаха яйца и стоплиха сърцата на самотни възрастни хора

Над 60 деца се включиха в боядисването на яйца в храм „Св. Успение Богородично” в кв. Рилци. По традиция на Велики четвъртък децата посещават храма, където вземат причастие и след това боядисват яйца, сподели Снежана Илиева – читалище секретар в НЧ Пробуда 1939 година в квартал Рилци. Това е традиция, която вече е утвърдена.

Идеята беше децата да влязат в храма, да боядисват яйца заедно, както и да стоплят сърцата на възрастните хора

В боядисването се включиха възпитаници от детска градина №27 „Славейче“, както от основния корпус, така и тази, позиционирана в квартала. В ДГ №27 „Славейче“ има занимания по вероучение. Децата са започнати с християнските празници.

Присъединиха се и ученици от ОУ „Стефан Караджа“. Включиха се и част от малките лазарки от квартала. Те отделиха част от лазарските яйца, които днес бяха боядисани.

За трета поредна година под мотото „Яйце от сърце“ деца от квартала подариха боядисаните яйца на самотни възрастни хора с част от козунак или кифлички.

Почерпка имаше и за децата, които се включиха в боядисването.

„Много сме доволни от това, което вършим. Децата са много щастливи. Виждат насълзените очи на възрастните хора от вниманието, което получават. Те са трудно подвижни. Някои си нямат кой да им боядиса и занесе яйце, а така успяват и те да усетят празника“, сподели Снежана Илиева. Тя е уверена, че колкото по-рано успеем да запалим в сърцата на децата доброто, толкова по-добре за нас. Те ще бъдат истински християни и добри хора.

c