Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Пет медала за малките климентовци от Националния финал на "Моята Родина"

Блестящо представяне за малките възпитаници на добричкото училище по изкуства "Св. Климент Охридски", в Националното състезание „Моята Родина“.

Mалките родолюбци от училището по изкуства „Свети Климент Охридски“ се завърнаха с 5 медала. Надпреварата се проведе в Стара Загора на 20 и 21 април, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

По време на състезанието, децата трябваше да решат тест с 20 въпроса. Два от въпросите бяха подготвени от доц. Светла Атанасова - гл. уредник в РИМ В. Търново, свързани с Учредителното събрание 1879 г. и 140 години от приемането на Търновската конституция.

  • Златни отличия спечелиха - Вая Нуси от IIIб клас, Петя Петрова от III a клас и Виктор Кара- IIIб клас
  • Сребърен медал за Кристиян Каменов – I д клас
  • Бронзов медал за представянето на Грациела Герасимова – II б клас
  • Сертификат за о "Отлично представяне" беше връчен за четвъртите места на Дарина Янкова от II д клас и Виктор Желязков от IV a клас

В състезанието през тази година взеха участие над 280 ученици от I до XII клас на цялата страна.

Климентовци с призови места от Национално състезание по история „Моята родина“

Освен задълбочени знания по история учениците се състезаваха и за време, което прави надпреварата изключително трудна и оспорвана. Във финала участват само ученици, покрили редица критерии – участие във всички кръгове и завоювани златни медали от тях; скоростно решаване на тестовете и участие в миналогодишните етапи на състезанието.

"Зад големия успех на малките климентовци стои огромната подкрепа и положен труд на преподавателите – Ваня Иванова, Анета Радева, Керанка Цачева и помощта на Светлана Николова, родителите, а също любовта към България и към знанието.

"За пореден път климентовци доказват, че освен в изкуството, в училището се  получават солидни знания и в общообразователната подготовка."

Така, напълно заслужено беше коментирано чудесното представяне на участниците - от ръководството на добричкото учебно заведение.

c