Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Очаква се голям брой румънски туристи за Великден. Засилват полицейския контрол от Дуранкулак до Варна

Максимално присъствие на полицейски екипи ще бъде осигурено по основните пътни артерии в област Добрич във връзка с предстоящите празнични и почивни дни, съобщи пред журналисти гл. инспектор Жулиян Минев, началник на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР.

Особено внимание ще се обърне на първокласния международен път І-9 от границата с Румъния при Дуранкулак до Варна. На територията на областта международният път е с дължина 68 км. Създадена е организация във всички почивни дни на този път да има четири полицейски екипа за контрол и регулиране на движението, посочи гл. инспектор Жулиян Минев. Вниманието към този пътен участък е във връзка с очакваната интензивност на пристигащите румънски туристи към българските черноморски курорти.

Засилено присъствие на пътни полицаи ще има и на всички второкласни пътища. Униформените ще следят за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението и в районите на църковните храмове по време на Великденските празници. Ще продължат и ежедневните специализирани полицейски операции в тъмната част на денонощието по третокласните и общинските пътища.

Основен акцент на проверките ще бъде поставен върху употребата на алкохол и правоспособността на водачите. Всички автоматизирани системи за контрол на скоростта също ще бъдат на пътя и ще работят, уверяват от сектор „Пътна полиция”.

c