Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Родители и приятели на ДГ „Радост” дариха почти 9 000 лева на благотворителна вечер

С много настроение, в уютна и забавна атмосфера протече традиционната благотворителна вечер на детска градина №20 „Радост” в Добрич. Проявата, посветена на пролетните празници и предстоящия Великден, събра за 25-и пореден път родители и приятели на детското заведение. Тази година имаше много силно присъствие на родители и други гости, те бяха над 160, сподели за Про Нюз Добрич директорът на ДГ „Радост” Валентина Господинова.

Поздрав в началото на благотворителното събитие отправи кметът на Добрич Йордан Йорданов. За настроението на присъстващите се погрижиха талантливи деца от различни школи. С много аплодисменти бе съпроводено представянето на изпълнителите от арт-център „Палитра” – певците от музикалната школа с ръководител Анелия Иванова и танцьорите на Гергана Пейчева. Майсторлък в изпълнението на народни танци демонстрираха танцьорите от детска студия „Добротица” с главен художествен ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев. С много емоции бе посрещнато представянето на педагозите от ДГ „Радост”, които зарадваха гостите с танц по народни мотиви, който изиграха с тениски на рекламна къща „Йордан Йорданов”.

По време на благотворителната вечер бяха проведени два търга – явен и таен, на които бяха разиграни предмети, предоставени от дарители. Учители и родители пък се включиха с изработени от тях предмети, предложени на базар. Състоя се и традиционна томбола.

„Присъстващите се чувстваха много комфортно и бяха склонни да даряват. Удовлетворена и щастлива съм, че участваха активно и това допринесе за добрия резултат от благотворителната вечер”, сподели Валентина Господинова. Тя посочи, че са събрани почти 9 000 лева. Първоначалната идея бе да бъде закупена интерактивна дъска за четвърта група, но вероятно ще успеем да закупим две дъски, допълни директорът.

c