Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Кът за снимки с национални носии е подготвен в музея в Тервел за Великден

Етнографски кът за снимки  е подреден в общинския музей в Тервел в  навечерието на Великден, съобщиха от добруджанската община. От тази възможност могат да се възползват както жителите на града, така и техните гости. Желаещите да се снимат за спомен в атмосферата на „едновремешна“ стая в добруджанска къща ще  имат възможност да облекат носии от фонда на музея и на детския фолклорен ансамбъл. Носиите са мъжки, женски и детски, което означава, че членовете на едно семейство могат да седнат около софра с великденски яйца и да увековечат този миг със снимка. Етнографският кът  е декориран на първия етаж, на свободна стена в залата. За място за преобличане ще бъде предоставен кабинетът за работа с деца.

    За пресъздаване на стая в стара добруджанска къща са ползвани вещи и предмети от фонда на музея – тъкан текстил и отделни предмети от бита.Фонът, на който са поставени местата за сядане на любителите фотографи, представлява снимка на собата в тервелския музей, изобразена върху плоскост.

     За любопитните, които биха искали да се видят в ролята на „добруджанци от старо време”, мястото за атрактивни снимки ще е отворено от 23 април до Гергьовден, съобщават организаторите.

c