Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Тотална победа и страхотна изненада от Бродуей за грациите на „Алексия” от PLOVDIV OPEN

Гран при, седем първи и едно трето място завоюваха златните момичета на спортен клуб „Алексия” от Добрич с треньор Севдалина Мавродиева на PLOVDIV OPEN - Държавно първенство „Дъга от таланти”, организирано от Българската федерация по спортни танцови дисциплини.

Грандиозният шампионат се проведе в Пловдив с участието на 1200 танцьори от 35 клуба в страната. Там се състояха и квалификациите за Европейски танцов шампионат "Europe Grand Dance Cup“.
„Алексия” получи Гран при в категория „Акробатик денс”.

Клубът от Добрич се завръща с още едно голямо отличие – голямата годишна награда за принос в областта на танцовото изкуство. Тя е присъдена на Анелия Мавродиева – за майсторство при изработка и дизайн на сценични костюми. Отличието е на името на Луи Фулър от Америка, патентовала танцуването с ефектни костюми.

Вече 20 години Анелия Мавродиева полага неуморен труд зад шевната машина, за да са красиви децата на СК „Алексия” на сцената. Той бе оценен и забелязан от Българската федерация по спортни танцови дисциплини, което донесе сълзи от щастие на екипа на спортния клуб от Добрич.

За Севдалина Мавродиева и талантите от Добрич имаше и специална изненада. Във втория ден на шампионата в залата в Пловдив се появи Нанси Георгиева. Тя се състезава за отбора на „Алексия” до 2016 година, завоюва 5 световни титли и замина за Америка, където бе приета да танцува в една от най-елитните школи в Бродуей. Там тя постигна  забележителен триумф - класира се за участие в най-голямото танцово телевизионно шоу в света “So you think you can dance”, в което се пробват хиляди танцьори. Тъй като нашето момиче още няма американски  паспорт, не може да продължи в шоуто.

Директно от Бродуей Нанси пристигна в Пловдив, а цялата зала аплодира нейната поява. Нашите деца, както и аз, плакахме от щастие. Тя мобилизира нашия отбор и в деня на гала концерта бе поканена на журира”, сподели Севдалина Мавродиева.

c