Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Сузан от Добрич с отлично представяне на Националната кулинарна купа

Висок професионализъм ,бързина и качество на обслужване показа Сузан Юкселова от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич на 12-ото издание на Националната кулинарна купа на България.

Ученичката от 12 „г” клас се класира на четвърто място на националното състезание в категория „Най добър млад сервитьор”. Тя се състезава в конкуренция на 18 младежи. Масата ни беше най стилна и красива, а нашето момиче показа най- професионално представяне, сподели за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение инж. Нели Апостолова.

Сузан от Гимназията по туризъм в Добрич стана регионален шампион

Тя поздрави и инж. Ивелина Георгиева, която е ръководител на Сузан, за перфектната подготовка.

Неотдавна Сузи спечели първо място на проведеното във Велико Търново Регионалното състезание по професии. Негов домакин бе ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон”.

Дванайсетокласничката е и първият носител на максимална стипендия на гимназията „Ученик за пример“. Тя е отлична ученичка, няма неизвинени отсъствия. Много отговорна, толерантна, уважава учители и съученици, помага им. Участва активно в дейностите на училището.

Гимназията по туризъм в Добрич връчи 19 стипендии „Ученик за пример”

Над 120 участници се състезаваха в турнирите за Националната кулинарна купа на България 2019, които се проведоха вчера и днес в Международен панаир Пловдив. Десетки почитатели на висшата кулинария изпълниха палата 2, за да видят произведенията на изявени майстори и изгряващи имена. Първият ден бе отреден за индивидуално представяне. Претендентите за титлата „Най-добър готвач“ приготвяха рибно предястие и основно ястие от червено месо. С най-добрите кулинари мериха сили и ученици от професионални училища в категорията „Най-добър млад готвач”. Тяхната задача бе да направят за 180 минути предястие и основно ястие в три порции.
Асистираха им съученици, които участваха в надпреварата за най-добър млад сервитьор. Те подреждаха масите, представяха менюто на гостите, декантираха вино и презентираха напитката и храната на български език и на един чужд език по избор.
Най-голямото кулинарно състезание у нас се организира от Българската асоциация на професионалните готвачи, а партньори на форума са Асоциацията на сомелиерите и Българската асоциация на барманите.

c