Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Поредна присъда затвор и глоба за 20-годишен наркодилър от Добрич

Една година затвор  и глоба от 2500 лв. е наложена на 20-годишен мъж от Добрич, обвинен в притежание на наркотици с цел разпространение, съобщиха от Окръжен съд Добрич.

Окръжният съд одобри сключеното между подсъдимия и прокуратурата споразумение, по силата на което страните приемат за безспорно установено, че младежът е извършил престъплението, в което е обвинен.

На 22 септември 2018г. в Добрич, без надлежно разрешително, обвиняемият е държал - с цел разпространение, 37.6 грама амфетамин и 65.74 грама марихуана. Наркотичните вещества били разпределени в пакетчета с различно тегло. Общата им стойност възлиза на 1522.44 лева.

20-годишният А.Г. вече е осъждан за същото по вид престъпление. Пред Окръжния съд той се е признал за виновен и по повдигнатото му сега обвинение. Подсъдимият ще плати и направените по делото разноски в размер на 890.80 лева.

Магистратите са одобрили постигнатото между страните споразумение, преценявайки, че то не противоречи на закона и морала.

Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.  

В отделно съдебно заседание е било разпоредено иззетите като веществени доказателства наркотични вещества да бъдат унищожени, уточниха от пресцентъра на съдебното ведомство.

c