Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Атлети ще бягат благотворително в подкрепа на малкия Дани от Добрич

В благотворително бягане в помощ на 2-годишния Дани от Добрич ще се включат в събота атлети във Варна. Инициатор е Андрей Трайков, който е рехабилитатор и работи с много деца.

Малкият Дани от Добрич обаче го "грабнал" с усмивката си и той решил да му помогне и да събере средства за неговата рехабилитация.

Благотворително бягане ще се проведе съвместно с I Run и включва много съпътстващи прояви. Ще се проведе тази събота в Морската градина във Варна. Средствата ще бъдат приведени по сметката на Дани. „Ние виждаме сърцето на благотворителната кампания и в нея каним всеки, който обича бягането и спорта на един прекрасен спортен празник”, призовават организаторите.

„Обичай, вярвай, действай!“ е посланието на кампания, която обединява млади и активни хора с различна професия в подкрепа на малкия Дани.

Йордан Веселинов Ганчев се ражда през февруари 2017-та година в Добрич с тегло 1080 г. Десет месеца по-късно лекарите поставят диагноза детска церебрална парализа (ДЦП). Така още от мъничък, Дани води голяма битка. През последната една година след диагнозата, а и преди това, на Дани е провеждана рехабилитация в България. Междувременно семейството на момченцето научава за нова рехабилитационна програма в турска клиника. Сумата необходима за рехабилитацията на Дани в „Рибем“, е непосилна за младото семейство. За 24 процедури, които се равняват на 12 дни престой за Дани, сумата е 2400 евро, в които пари не влизат разходите по транспорта, храната и квартирата. Рехабилитациите трябва да са постоянни, непрекъснати, за да има добър резултат.

В момента рехабилитацията на Дани се извършва в Дома за медико-социални грижи в Добрич, сподели майка му Славина Ганчева.

"В усмивката на Дани има топлина, която зарежда хората с енергия. Той е толкова малък, а вече се бори с трудности в живота. Във възрастта, в която е, с необходимото лечение и активна, постоянна рехабилитация днес, един ден, когато е голям, ще има възможност да се чувства повече пълноценен. И ако това момченце сега ни дава от своята енергия в детската усмивка, която носи и чистотата на своето сърце, защо ние да не вложим енергия, за да му осигурим живот без трудни препятствия“, споделят организаторите на благотворителната инициатива. 

Всеки, който желае да помогне на Дани, да не спира с рехабилитациите, може да го направи, чрез превод по

*Дарителска  сметка в ДСК Банк, град Добрич

IBAN: BG35STSA93000025681956

BIC:STSABGSF

Титуляр:

Йордан Веселинов Ганчев

PayPal  slavi.gancheva@gmail.com

*Може да се направи превод през офис на Еконт към дарителската сметка изписана по- горе

*Всеки, който желае може да постави дарителска кутия в магазин, заведение, училище в подкрепа на Дани, за което молим да се свърже с нас- администраторите

Програма:

09:30 Начало на 5км парково бягане с iRun.bg – старт от Слънчевия часовник !

10:30 Начало на 9 часово бягане  старт от „Раковината“ с Andrew Traykov

10:30 Начало на Детско бягане - две обиколки около Морско казино

11:00 Начало на детска функционална тренировка с Желязко Петков (СУПЕР ЧОВЕК)

След това очаквайте 

Zumba Kids със Стели ( Fitness Energy Club, ZUMBA Fitness and ZUMBA KIDS with Stela ) и Tabata с Константин ( Fitness Energy Club, Tabata, HIIT & Tapout with Konstantin ) Водещ на събитието Dj Pepi Petrov

c