Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Героинята в „Откраднат живот” на красавицата от Добрич Ирина Митева се самоуби, феновете бесни

Фенове на хитовия български телевизионен сериал „Откраднат живот” загряха мрежата с гневни коментари заради самоубийството на любимата им героиня от филма Ина Фотева. Ролята на финансовия директор на болница „Свети Кирил” е изиграна от красивата млада актриса от Добрич Ирина Митева, която мнозина определят като българската Изабел Аджани.

В страницата на сериала оповестиха, че "тази седмица един от главните герои на „Откраднат живот“ завинаги ще напусне любимата история на милиони български зрители. Неочаквани събития ще предизвикат поврат в съдбите на лекарите. …Доцент Мазов ще злепостави Ина в ключов за болницата момент, а ситуацията ще ескалира с нови разкрития около компрометиращото видео. Борбата на интереси в болницата ще вземе своите жертви, а последствията ще бъдат необратими”.

В края на излъчения снощи епизод красивата Ина Фотева се самоубива. Това накара десетки фенове на сериала да изригнат с негодувания срещу сценаристите.

„Защо убихте Ина Фотева”, „Това момиче, тази прекрасна млада жена изгради и изигра сложен и противоречив образ! Толкова добра актриса не е имало след Буковска. Поклон!”, „Ирина Митева, страхотна! Разтърси ме из основи! Играта, сценария, толкова истинска човешка емоция и смелостта! Тъжно ми е, че Ина Фотева не получи шанс да бъде истински щастлива и свободна! Отново адмирации на прекрасната актриса!”, „Уникална актриса,която изигра толкова драматични трансформации. Играеше хладна роля,но успяваше да изрази толкова емоции с очите си. Невероятна! Любима! Благодарим на сериала,че ни срещна с нея! Винаги ще я помним. След последната й сцена Фотевия образ вече бледнее, а това чак не е за вярване. Те двамата много украсиха сценария на сериала :)”, „Е, честно, така ли лекува любовта?! Сменете си подзаглавието на сезона с любовта убива! Всички страхотни актьори ги убихте или изгонихте и всички връзки се разпаднаха.”, „В този сезон няма любов, а само трагедии. Без Ина и Банков сериала загубва своята оригиналност. Адмирации към актьорите, без вас вече нищо няма да е същото. Жалко, че се опитвате да превърнете сериала в една трагедия!!!!”, „Браво на Ирина Митева. Изключителна актьорска игра. Не заслужаваше обаче ролята й да завърши по този начин. За толкова кратък период сериала загуби двама невероятни актьори”, са само част от коментарите.

Ина Фотева от „Откраднат живот” е възпитаничка на СУ „П. Р. Славейков” в Добрич

Зрителите обсипват младата актриса от Добрич, която тази година бе номинирана и за наградата „Икар”, със суперлативи: „Прелестна Ирина Митева, великолепна, фина, талантлива актриса! Страхотен сериал,на който виждаме краят! Скоро завесите ще паднат...!”, „Поздравления за добрата актьорска игра, страхотна актриса, много красива жена!!!”,  „Прекрасна Ирина Митева!”, „ Браво. Невероятно изпълнение. Много силна сцена, изпълнена с много човешка емоция.”, „Изключителна актриса. Голямо откритие за сериала, ще липсва! „, „Браво на Ирина Митева. Изключителна актьорска игра”.

Според част от фенове Митева се разделя с образа си в „Откраднат живот“, за да може да обърне внимание на семейството си, след като съвсем наскоро вдигна сватба. Друга теория пък гласи, че след смъртта на Ина, се отваря прозорец за напускането и на Наум Шопов-мрадши, който игра нейният любим д-р Борис Тасев в поредицата. Припомняме, че синът на Христо Шопов е вече дипломиран лекар, като започна специализация в отделението по пластична хирургия в „Пирогов“. Младият актьор неведнъж е казвал, че бъдещето му е в медицината, а кариерата му пред камера рано или късно ще приключи.

Както Про Нюз Добрич вече писа, Ирина е завършила паралелка чуждозиков профил „английски език” в СУ „П. Р. Славейков”. Първата роля на сцената в училище за бъдещата г-жа Фотева била на синоптик в ТВ предаване – комичен образ, с който накарала публиката да се смее до сълзи.
Ирина Митева завършва НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков. Още като студентка снима реклама за сладолед с Асен Блатечки. Ролята на Ина Фотева е първата за нея в киното. Много е удовлетворена, че е одобрена на кастинга и че ще има възможност да играе с такива известни и опитни актьори. Признава, че непрекъснато пита и се съветва, иска помощ, когато е нужно. Персонажът ми е много близък и много далечен от мен самата, но дълбоко вярвам в нейната добродушност, казва Ирина за своята героиня.

Рядко се връща в Добрич, но се гордее със своя красив град и е много задължена на преподаватели си от СУ „Славейков” за знанията и старта, който са й дали в живота.

Само преди два дни тя за пръв път игра на сцена в Добрич – гостува в Младежкия дом „Захари Стоянов” със спектакъла на Шуменския театър „Нирвана”.

c