Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Възраждат дейността на Комитет "Васил Левски" в Добрич

Решение за възраждане дейността на Комитет "Васил Левски", както и учредяване инициативен комитет в град Добрич, е било взето по време на среща с Васил Василев - председател на Националната структура. На 16 април, Васил Василев беше в град Добрич, за да представи дейността на Общобългарски комитет „Васил Левски“. Срещата се проведе в Мултифункционалната зала на „Център по минералогия“ в сградата на Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“, съобщиха от ръководството на просветното учреждение.

Към момента, Общинските комитети „Васил Левски“ са около 90, а клубовете „Млади възрожденци“, в които членуват ученици и доброволци, са над 300. По време на срещата в Добрич, Васил Василев е изразил удовлетворението си от факта, че съществува желание за възраждане дейността на Комитета на местно ниво, тъй като през последните години, не е имало такава.

Взето е било и решение, инициативният комитет да свика Отчетно-изборно събрание през месец май - с цел, желаещите граждани да бъдат приети като членове и да бъде избран Председател на местния Комитет. 

c