Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Гурме-вечер "Водата среща въздуха и земята" предлагат за ценители в Албена

Гурме-вечер в Албена на тема "Водата среща въздуха и земята" предлага за ценители ваканционното селище Албена.

В събота, 20 април, от 19 часа във VIP Lounge ресторанта на петзвездния Фламинго гранд хотел & спа готвачи от курорта ще предложат гурме-меню  на тема "Водата среща въздуха и земята". Блюдата ще бъдат сервирани на ценителите на изисканата храна с подходящи вина.

Домакините са подготвили 5-степенно гурме-меню, вдъхновено от природата. Ястията ще приготвят шеф Иван Георгиев и главният сладкар на Фламинго Гранд Николинка Арсова. 

"Земята" в менюто е представена от Доматено консоме с тънки щрайфени от босилкови палачинки. Средиземноморска феерия ще предложи Калкан филе, в компанията на поширана мида Сен Жак в масло кафе дьо пари, с рагу от чери доматки върху канапе от сотиран и опушен праз лук. "Среща на вълните и земята" пресъздава в менюто Сърф Енд Търф - Балотин от пуйка с мус от пушена пастърва и пяна джус от поширана кралска скарида. Друго ястие в изисканото меню е Телешки, агнешки момици в дует с еленско гръбче, пюре от пащарнак и поширани млади зеленчуци. Елегантният завършек е " Френска рапсодия" - Мус от маскарпоне с горски плодове и манго равиола.

Предварителни резервации могат да се правят най-късно до 12 ч. на 19 април на тел. +359 885 853 289. Подробности за гурме-менюто и цената можете да откриете тук.  Местата са ограничени.

c