Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

По-малко загуби на вода в Добрич с новите водопроводи

Спад на загубите на вода в районите с  положени нови водопроводи в Добрич по проекта за водния цикъл отчитат от фирма „В и К”, съобщи кметът Йордан Йорданов.

Според справка, изготвена от водното дружество, през януари 2018 г. към града са подадени 1 645 000 куб. метра вода, а подадените количества през януари 2019 г. са 1 064 000 куб. метра. Този спад от 580 000 куб. м означава, че тази вода преди свързването към новите тръби, е изтичала под земята, под улиците на града, коментира кметът. Данните на водоснабдителната фирма показвали, че от близо 84 % загуби през януари м.г., сега загубите на питейна течност са 75 на сто. Сходни са сравнителните данни и за февруари през 2018 и 2019 г. По думите на Йордан Йорданов, е установена обратна връзка с гражданите, които били доволни, че вече имат нормално водоподаване и нормално налягане. Очакваме след приключване на проекта още по-чувствителни цифри и по-сериозен спад на загубите, поясни Йордан Йорданов. Той добави, че проектът ще се счита за завършен след окончателното възстановяване на уличните настилки, разкопани за полагане на новите тръби.

       В момента се провеждат строително-ремонтни работи по бул. „Добруджа” и ул. „Димитър Петков”, там същинското асфалтиране ще започне в началото на май, отбеляза кметът на Добрич. Той увери, че паралелно с тези дейности ще се извършва преасфалтиране и на много други малки и големи улици.

c