Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Много награди за „Палитра” от Добрич на НТК "Танцова въртележка"

С множество награди се завърнаха от Второто издание на НТК "Танцова въртележка", гр. Горна Оряховица, танцьорите от арт център „Палитра”. Най-малките участници - деца от 9 до 11 години, участваха с три танца и се завръщат с три награди, съобщи ръководителят им Гергана Пейчева.  
В категория "група" в "Съвременни танци" те спечелиха второ място с танца "Нощта на куклите", в категория "Формация", отново в съвременни танци, дебютът на "Клоуни" извоюва трето място за изпълнителите от Добрич.
В Характерни танци „Палитра” участва с "Тарантела", който го нареди на второ място.

По-големите танцьори от „Палитра” бяха най-малките в трета възрастова група, но се представиха страхотно и спечелиха две награди.  
В категория "Съвременни танци" в група се наредиха на второ място с "Африка", а невероятното "Вещерство" им извоюваха третото място.
Най-големите представители на "Палитра" се завръщат също с две награди. Те завоюваха трето място за "Face to face" в категория „Съвременни танци”. При характерните танци "Руски хоровод" им спечели второ място.

След  "Танцова въртележка" в колекцията на "Палитра" се прибавят още четири втори и три трети места, а в сърцата ни остават много спомени, емоции, забавни моменти и любовта към танца и сцената, сподели Гергана Пейчева.

c