Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Изложба с отличени детски рисунки подреждат в Районен съд - Ген. Тошево

Изложбата „Съдът през погледа на децата“ предстои да бъде подредена на 16 април, в Районен съд - гр. Генерал Тошево.

Творбите на всички ученици, участвали в конкурс за рисунка, обявен в рамките на образователната кампания „Децата и съдът“, ще бъдат подредени във финална изложба, съобщиха от пресслужбата на Окръжен съд-Добрич.

Инициативата е посветена на Деня на Българската конституция и професионален празник на юристите и съдебните служители. В експозицията са включени творбите на всички автори, участвали в конкурс за рисунка, обявен в рамките на образователната кампания „Децата и съдът“, обхванала над 300 деца от 6 училища в община Генерал Тошево.

Откриването на изложбата е насрочено за 10.30 часа, когато ще бъдат обявени и имената на наградените автори. Комисия, съставена от магистрати и служители на съда, е отличила по три най-добри рисунки от всяко училище, участвало в конкурса, а една от всички представени творби, ще бъде обявена за големия победител. Подготвена е и една специална награда. Авторите на отличените рисунки ще получат наградите си от председателя на Районния съд Росен Стоянов, уточниха от съдебното ведомство.

По време на събитието ще бъде направен и отчет-анализ на образователна кампания „Децата и съдът“, проведена в периода 18 - 29 март с цел повишаване правната култура на учениците от началния и прогимназиален етап на обучение.

c