Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Гимназията по туризъм в Добрич с приз в първото състезание по хотелиерство

Първото национално състезание за „Най-добър млад хотелиер” и за „Най-добър млад аниматор” се проведе на  11 и 12 април в курорта Златни пясъци, хотел „Интернационал”. То бе организирано от  Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България с подкрепата на МОН и Община Варна.

Йоанна Славова - „Най-добър млад хотелиер”

В оспорвана конкуренция с  28 училища за състезанието отборът на ПГТ „П. К. Яворов“ защити достойно славата на школата на Добрич за отлични професионалисти в сферата на туризма, съобщи за ПроНюз Добрич директорът на учебното заведение Нели Апостолова.

Йоанна Славова от 12 „а” клас, професия „Хотелиер“,  се състезава като рецепционист с немски език в категорията „Най-добър млад хотелиер”. Тя презентира услугите в хотел „Фламинго Гранд“, както и допълнителните екстри за гостите на курорта „Албена“ пред гостите си. Една от задачите й бе да реагира адекватно на оплакване от гост на хотела.

На 12 април 2019 г. атрактивните ученици от ПГТ вдигнаха залата на крака и екзалтираха публиката с очарователното си представяне на вечерно анимационно шоу.

Симпатичният тим е в състав:

Емрал Семрал от 12 „а” клас, професия „Хотелиер“, който бе сценарист, режисьор и ръководител на отбора, показал изключително свободомислещ и предприемчив дух.

Кирил Кънев с отличие за най-добър актьор

Кирил Кънев от 12 „а” клас, професия „Хотелиер“, артист по дух, активен спортист, баскетболист и танцьор /избран да участва в Мача на звездите по баскетбол на 21 април/.

Павлос Сашев от 10 „г” клас, професия „Хлебар-сладкар“ - активен хандбалист и латино танцьор.

Мелис Дервиш от 9 „а” клас, професия „Хотелиер“ - с очарователна усмивка, много енергична, активна спортистка, мажоретка и отличничка.

Ванеса Иванова от 9 „а” клас, професия „Хотелиер“ - артистична, жокей, отлична танцьорка.

Основната задача на аниматорите е да забавляват публиката с атрактивни игри, като включват и гостите. Нашият тим се справи прекрасно. Кирил Кънев получи отличие за най-добър актьор. Тримата дванайсетокласници получиха оферти за работа в едни от най-висококатегорийните комплекси и хотели на Северното Черноморие.

Ръководител на отбора е Камелия Радева - млад и много амбициозен учител по хотелиерство, придобила професионални умения в курорта „Албена“. Самата тя е гордост за гимназията и отлична ученичка в ПГ по туризъм „П. К. Яворов“, каза още Нели Апостолова.

c