Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Серия сладоледи на "Изида"-Добрич с номинация за "Продукт на годината"

Серията сладоледи на "Изида" ООД "Old Time" са номинирани за наградата "Продукт на годината", съобщи за Про Нюз Добрич собственикът на компанията Младен Матеев.

„Продукт на годината“ е най-голямата световна награда за иновации в продуктите и услугите, гласувана от потребителите. Основана преди повече от 30 години във Франция, програмата „Продукт на годината“ оперира в над 40 страни с една и съща цел: да насочи потребителите към най-новите предложения на пазара и да отличи производителите за качеството и иновациите, реализирани в продуктите им. Същевременно наградата е силно послание към потребителите и дистрибуторите и е ефективно средство за насърчаване на продажбите.

Номинирани за отличието могат да бъдат потребителски стоки и услуги, които демонстрират иновации и са лансирани на пазара през последните 18 месеца (след юни 2017 г.) Те се подреждат в различни категории. Победителят във всяка отделна категория е само един. Той ще бъде избран от потребителите чрез национално представително проучване сред 2000 потребители, проведено от Nielsen Bulgaria.
Победителите в различните категории ще бъдат обявени на церемония на 23 април и ще получат лиценза да използват логото „Продукт на годината 2019“ в своите маркетингови и публични комуникации в рамките на една година.

Продуктите на "Изида" са номинирани в категорията "Сладоледи".

“Изида” – Добрич е в ТОП 3 на производителите на сладолед у нас

“Изида” – гр. Добрич, измести “Дарко” и зае трета позиция в ТОП 10 на производителите на сладолед в България за 2017 г. Преди нея бяха “Фронери България” и “Сладоледена фабрика”, Велико Търново, собственост на Unilever. От началото на март тази година “Фронери България” прекрати производството си у нас.

Данните за 2017 година сочат, че „Изида”има реализирани продажби за 7 633 000 лева, при 5 837 000 лева за предходната години или бележи ръст от 30,77%. Продажбите за местния пазар възлизат на 7 522 000 лева, при 5 837 000 лева през 2016 г. През миналата година компанията от Добрич е реализирала и износ на стойност 111 000 лева.

Съдружници в "Изида" ООД са Младен Димитров Матеев и Теменуга Златева Матеева. Производствената база е в Добрич, дружеството разполага със собствени хладилни складови помещения в Бургас, София и Стамболийски. Българското дружество си партнира от години с Mars Ice Cream и притежава ексклузивни права за продажбата на сладоледите Mars, Snickers, Bounty, Twix. От две години фирмата е ексклузивен представител и на Haagen Dazs, който се произвежда в завода на General Mills в Южна Франция. В България се предлага в различни типове търговски обекти, както и във фризери, които са брандирани с Haagen Dazs, с Mars Ice Cream или с “Изида”.

c