Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Духов оркестър-Добрич и Маестро Монов - с "Кристално огърлие" от СБМТ

Председателят на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански връчи най-високото отличие на СБМТД "Кристално огърлие" и Грамота, на диригента на Духов оркестър град Добрич Маестро Стоян Монов. Най-високо отличие беше връчено и на Духовия оркестър от град Добрич.

Церемонията по връчването се състоя на 11 април в Концертна зала "Добрич" като част от програмата в юбилейното представяне на 55-годишнината на духовата формация от град Добрич.

"От името на ръководството на Съюза на българските музкални и танцови дейци и лично от свое име искам да поздравя музикалната емблема на града - колегите от Духов оркестър-Добрич, по повод 55-годишния му юбилей и лично Маестро Стоян Монов - по повод 60-ия му рожден ден. В този празничен момент с колегата Росица Бояджиева-Вълева имаме честта да връчим най-високите и престижни съюзни награди по повод юбилеите" - с тези думи председателят на СБМТД се обърна към юбилярите и носители на престижните отличия.

Наградата "Кристално огърлие" беше връчена на Маестро Стоян Монов за изключителния му принос в развитието на българската музикална култура и по повод неговия 60-годишен юбилей.

Най-високото отличие "Кристално огърлие" Станислав Почекански връчи и на Духов оркестър - Добрич, - за изключителния принос в развитието на българската музикална култура и по повод 55-годишния юбилей на състава.

c