Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Ръкавици, чували и транспортиране на сметта - в пролетното почистване на Добрич

Да почистим заедно Добрич!

От 15 до 21 април ще продължи общинската инициатива за пролетно почистване в град Добрич. „Почистваме своя свят за да живеем красиво“, е своеобразното мото на тазгодишната еко кампания.

От Община Добрич се обръщат с призив към "гражданите, учебните и здравни заведения, търговски обекти, фирми, производствени предприятия, организации и институции на територията на общината - да вземат участие в инициативата, като почистят от трева и отпадъци, прилежащите територии към жилищни сгради и еднофамилни къщи, производствени сгради, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, крайпътни зони и чешми или замърсени територии в околностите на населените места."

Чували и ръкавици за всички регистрирани участници ще бъдат предоставяни в работните дни от 15 до 19 април - в стая № 419 и № 420  в сградата на общинска администрация. 

Заявяване на участие ще се извършва в стаи № 419 и № 420 - в сградата на общината или на тел.: 058/ 604 573. От участниците се изисква да бъде посочен районът на почистване, числеността на екипа, телефон и лице за контакт.

От Общината уточняват, че според спецификата на заявените за почистване райони ще бъде осигурено транспортиране на събраните отпадъци. Ако почистваната територия е в близост до съдове за смет, събраните отпадъци следва да бъдат оставени добре опаковани на площадката до тях.

"Нека през април заедно да почистим нашия град, да се погрижим за детските площадки, за училищните дворове, междублоковите пространства и местата за отдих, за да покажем, че можем да бъдем и отговорни. Нека направим Добрич по-приятно и уютно място за живеене", се казва в отправения от Общината апел към всички добричлии.

c