Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

КК "Никон" отново на върха в Държавното първенство по олимпийско карате

На Държавното първенство по олимпийско карате, което се проведе на 6 и 7 април в столицата, Карате клуб "НИКОН" защити по най-добрия възможен начин шампионската си титла.

"Никонци" показаха абсолютната си класа, спечелвайки първото място в крайното комплексно класиране - с 23 златни, 3 сребърни и 18 бронзови медала. На второ място се наредиха каратеките на "Шурикен" (Кюстендил) - 12 златни, 13 сребърни и 16 бронзови медала. Трети са състезателите от столичния клуб "Ронин 11" - с 9 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала.

По време на Държавното първенство по олимпийско карате, участие взеха 512 каратеки от 33 български клуба.

След края на надпреварата, разговаряхме със Сенсей Стоян Димов - треньор на КК "Никон" - Добрич. Според него, за смазващата преднина на състезателите на "Никон- България", изключителна заслуга има и едноседмичният подготвителен лагер на клуба. "В продължение на седем дни, карате състезателите от всички възрастови групи, бяхме на 1700 м. - в курортно селище Семково. Там, абсолютно по шампионски тренирахме при абсолютно спортен режим - без лаптопи и смарт устройства, по 5 часа на ден - треньори и състезатели на клуба."

За доминиращата преднина на КК "НИКОН", добричките каратеки допринесоха с 4 златни и 1 бронзов медали. Андреа Стоянова спечели 3 шампионски титли, Даниел Минчев също грабна златния медал, а бронзово отличие спечели Ивайло Йорданов. С добра игра се отличиха и Живомир Стоянов, Мартин Бончев и Искрен Илиев. Сенсей Димов сподели, че е доволен от представянето на своите състезатели, като за момента ще им даде кратка почивка, след която продължават с редовните тренировки.

Най-новото, върху което ръководството на на Карате клуб "НИКОН БЪЛГАРИЯ" започва да работи, е мащабен проект, съчетаващ всички видове бойни изкуства. В най-скоро време, предстои клубът да се трансформира в "Академия за бойни изкуства". Като признание и в знак на абсолютното уважение към старши треньора на клуба - Николай Цанев, общото събрание е взело единодушно решение - академията да носи неговото име "ЦАНЕВ" (TEAM TSANEV).

Обширно интервю със Сенсей Стоян Димов и клубната легенда Николай Цанев - очаквайте до броени дни >>>

c