Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Състезатели от пет държави идват за 34-ото издание на Бридж фест "Добрич 2019"

Предстои провеждането на тазгодишното 34-ото издание на престижния Международен бриидж фестивал "Добрич 2019". В продължение на три дни, състезатели от Румъния, България, Турция, Австрия и Израел ще спорят за победата в отделните турнирни игри. Домакин на тазгодишната надпревара е хотелски комплекс''Грийн Палас" - Добрич.

На 12 април от 19 часа ще бъде даден старт на открития двойков турнир. На следващият ден от 10 часа започват срещите от открития отборен турнир. След приключването му ще бъдат изиграни 7 кръга по 8 игри. Финалните четири мача са от 10:00 часа, на 14 април - последният фестивален ден. След излъчване на победителите, ще бъдат връчени и шампионските отличия.

"В навечерието сме на едно от най значимите спортни събития в нашия град, Устоял на превратностите на времето, Фестивалът ще събере за тридесет и четвърта поредна година не само елита на българския бридж,но и няколко от най силните румънски формации, както и гости от Турция, Австрия и Израел. Специални гости ще бъдат президента на Българската бридж федерация Тони Русев и изпълнителния директор на Румънската бридж федерация Мариус Джорджеску", сподели за Про Нюз Добрич, Стефан Георгиев - основен организатор и президент на Спортен клуб "Дама Пика".

Организаторите на Международния бридж фестивал - Спортен клуб "Дама купа", са осигурили безплатен вход за всички желаещи да се наблюдават надпреварата между едни от най-изтъкнатите бридж майстори в Европа.

c