Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Престижни награди спечелиха певци от Студио "Сарандев" в Добрич


Александър Петров и Димитрина Германова - двама от най-добрите певци на добричкото Студио „Сарандев“, се е завърнаха с престижни отличия от музикални конкурси в Свищов и Пловдив, сподели техният музикален педагог Елена Карабельова.

Първата награда от XV Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора“ - Свищов, е била присъден на Александър Петров. С изпълнението си в категорията при най-големите, добричкият изпълнител е впечатлил шестчленното жури, което единодушно му е присъдило първото място. Александър Петров е пял и по време на заключителния Гала концерт на призьорите.

Другата добричка поп звезда - Димитрина Германова, е била отличена с трета награда от XVI Национален конкурс за изпълнители на забавна песен в град Пловдив. "Тя се представи в трета възрастова група (11 - 14 години), в която за наградите се конкурираха 30 талантливи млади певци от цялата страна. Тази година журито присъди само по една първа, втора и трета награда, а също и няколко поощрения и специални награди. Димитрина получи и покана за участие в Международния фестивал „Орфей в Италия“, както и специална награда от AVON", разказа Елена Карабельова.
XVI Национален конкурс за изпълнители на забавна песен – Пловдив` 2019 се проведе на 5 и 6 април, в Палата № 8 на Международен панаир - Пловдив, . Ежегодният песенен конкурс се организира от МОН, Община Пловдив и ЦПЛР ОКД - Пловдив.

c