Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Благотворителен Великденски базар в Добрич набира средства за Неди и Цвети

Благотворителен Великденски базар се провежда в Добрич от 4 до 12 април. Той е в подкрепа на Неди и Цвети, които имат нужда от средства за рехабилитация и лечение.

За да се включите в благотворителната кауза, трябва да посетите базара, който е в една от дървените къщички пред бившия магазин "Валентина".

"Много наши приятели поискаха да направим базар и ето това е първото предизвикателство. С Вашата помощ ще направим този базар,за което Ви благодарим! Вие сте нашата сила и подкрепа!Неди е това, което е, благодарение на Вас. Цвети има огромна подкрепа. Те двамата се борят истински, за да се оправят. Те са с различни диагнози. Цвети иска да живее. Неди иска да говори и да е самостоятелен. Животът им е една борба. Борба, която е дълга, но не и невъзможна.И, е осъществима, заради Вас”, споделят инициаторите на базара.

Майка на дете с увреждания от Добрич благодари за протегнатата ръка

13-годишният Неди е с диагноза Аутизъм. От две години той провежда транскраниална електростимулация във Варна. Освен  това, посещава няколко пъти в седмицата логопед във Варна. Прилага му се краниосакралната терапия. Неди вече проговаря, но, за жалост, терапията е дълга и продължителна.

Съдът позволи на осиновена онкоболна от Добрич да намери сестра си, за да живее

Годишно на семейството са нужни 10 000 лева, за да осигурят тези грижи за 13-годишното момченце. Месечно разходите са между 600 и 800 лева. Освен това, се налага детето да пие и добавки, които струват 170 лева, тъй като се доставят от Филаделфия. Тази сума обаче е непосилна за семейството. Затова то има нужда от подкрепа.

Успешна бе трансплантацията на стволови клетки от дъщеря на майка

Цвети е на 40 години. Майка на две чудесни момиченца. И иска да живее, за да изгледа и закриля, винаги да е до тях във всяка трудност и всяка радост. Преди година й е поставена диагноза остра миелоидна левкемия. Жената се подлага на тежка химиотерапия в болница “Света Анна” във Варна, преминава през ада – силни болки, тежка химия, ежедневно кръвопреливане. Година и два месеца в болничната стая, далеч от децата си, от всичко и всеки. След като единственото спасения за Цвети се оказа трансплантацията на стволови клетки, а донор стана нейната 17-годишна дъщеря.

c