Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

От 2 до 10 години затвор грозят 49-годишен рецидивист, за кражба в с. Лясково

Оставиха в ареста 49-гоидшен мъж, разследван за кражба в село Лясково, извършена при условията на опасен рецидив, съобщиха от пресслужбата на Добричкия окръжен съд. 

Магистратите са оставил без уважение молбата на мъж от село Лясково, за изменение на наложената му от Добричкия районен съд - мярка за неотклонение „задържане под стража“ в „домашен арест“. 49-годишният И.Г. отговаря по обвинение за това, че на 14 февруари т.г., в Лясково, при условията на опасен рецидив, е извършил кражба в съучастие с двама непълнолетни. От частен имот в селото били откраднати 2 автомобилни гуми, заедно с джантите и меден проводник. Според обвинението, мъжът е действал като подбудител и помагач по време на деянието.

В аргументите си, Окръжният съд е счел, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на вече взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение. Все още е налице обосновано предположение за съпричастност на мъжа към разследваното престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години. Реална остава и опасността при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.

В определението си съдът коментира, че в конкретния случай престъпното деяние е било осъществено в съучастие с двама непълнолетни, които до момента не са били криминално проявени, а задържаният, според обвинението, е съумял да ги подбуди към престъпление и да спомогне за осъществяването му. Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване и протест.

c