Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Наркодилър и количества дрога, задържаха при спец. акция на службите край Добрич

Заловеният при специализираната полицейска акция, е с постановена мярка „задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейската операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества е била проведена на територията на ОД МВР – Добрич, от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР, Първо  и Второ РУ в Добрич, сектор „Пътна полиция“ и Зонално Жандармерийско Управление – Варна.

По време на акцията - на контролен пункт, по главен път Варна – Добрич, в района на село Стожер, е бил спрян лек автомобил „БМВ“ с варненска регистрация. При претърсването в купето на автомобила, полицаите откриват торба със суха тревна маса - 850 грама канабис. На място са задържани водачът на автомобила - 30-годишен мъж и две жени – на 22 и 23 години, и тримата от Варна. При теста за употреба на наркотици, проверката е показала, че шофьорът управлява автомобила под въздействието на опиати. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл.354а, ал.1 от НК.

При последвалите процесуално-следствени действия, в жилището на мъжа във Варна са били открити 400 грама марихуана, 300 грама амфетамин, 3 везни, опаковъчна машина и др. На 1 април, след внесено искане от прокуратурата, Добричкият окръжен съд е постановил най-тежката мярка за неотклонение  „задържане под стража“ за 30-годишния мъж.

Специализираната полицейска акция е била проведена под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура Добрич.

Снимки: МВР

c