Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

За Великден добруджанци предпочитат екскурзии до съседни държави

Гърция, Турция, Сърбия и  Хърватска  са най-предпочитаните от добруджанци дестинации за предстоящите Великденски празници в края на април.

Освен по-близките и съседни на България държави, желаещите да посрещнат празника, извън Добрич, избират и други места като Париж, Бавария и Албания, отчитат местни туристически агенции. Извън Великденската четиридневна пауза, през април много търсени са екскурзиите до Истанбул, където от края на март до 1 май се провежда Фестивал на лалетата. Традиционно активно е търсенето на няколкодневни екскурзии до Румъния. Любими за добруджанци си остават пътуванията до Италия, Испания, и Лондон. Сред търсените дестинации напоследък е и град Ларнака в Кипър. За островната държава се лети от Варна с нискотарифни полети и това е едно от обясненията на туроператорите за нарасналия интерес.

Тайланд и Доминиканската република обичайно са сред предпочитаните екзотични дестинации. Самолетните билети са скъпи, но иначе туристическият продукт и услугите в тези две далечни страни са сравнително приемливи и това прави екскурзиите достъпни, смятат представители на бранша.

Все по-привлекателни, според тях, стават  пътуванията до Египет и Дубай, има и записвания за екскурзии до Санкт Петербург и Москва.

c