Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

"Добруджа 1919" остана без треньор - осем кръга преди края на първенството

Седем кръга преди края на шампионата във Втора футболна Лига, отбелязващият през 2019-а - 100-годишен юбилей, състав на "Добруджа 1919", остава без треньорски щаб. Управата на футболен клуб "Добруджа" прие оставката на треньора Емил Велев, на когото до преди няколко месеца се възлагаха надежди за измъкване на "жълто-зелените" от опасната зона на изпадащите.

Лично, доскорошният наставник на добричлии е депозирал писменото си желание за напускане на стадион "Дружба".

Дали решението е навременно или не - Кокала направи каквото можа на треньорския пост. През почти изминалото вече първенство, тима не успя да постигне почти нищо от първоначално планираното. Програмата минимум предвиждаше оставане сред професионалистите. Припомняме, че след идването си на "Дружба", Кокала промени почти изцяло селекцията, с идеята да се заложи на опитни състезатели, които да измъкнат състава от дъното.

Едва ли могат да отчетат нещо повече от управата на футболния тим, освен липса на резултати. При това, в навечерието на 100-годипния юбилей, когато с гордост и носталгия ще се припомнят славните години на спортен успех. Времената, в които стадионът е бил с недотам добра инфраструктура, но пък с пълни трибуни.

С днешна дата, "Добруджа 1919" има нужда от чудо, за да не унищожи окончателно надеждите на феновете, за оцеляване сред професионалния футбол. Уви, след последната домакинска загуба (в XXII кръг), не бяха дадени индикации за промяна в играта, а оттам и в отлепяне от последното 16-ото място в класирането. Само осем кръга преди края на първенството - за "жълто-зелените", зоната за оцеляване в групата, вече се отдалечи на цели осем точки.

c