Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

"Добруджа 07" излиза за поне една победа срещу "Хебър" - в Пазарджик

Волейболистите на "Добруджа 07" вече са в Пазарджик, за днешната среща - първа, от предстоящите полуфинални двубои в плейофната фаза от мъжката Суперлига, срещу състава на "Хебър". Мачът започва от 18:30 ч. и ще се играе Спортна зала "Васил Левски". Ивайло Иванов и Константин Йовчев от София, са съдиите, които ще ръководят първата среща - на 31 март, а на втората - на 1 април, Любомир Сираков и Илиян Георгиев, също от София.

Преди да изиграят първите си две срещи като гости, "зелените" са видимо освободени от напрежение и решени да докажат възможностите си. Като добавим и намерението за поднасяне на изненада, атмосферата при играчите изглежда завидно приповдигната и борбена. Целта пред клубното ръководство на "Добруджа 07" е да се вземе поне една победа на чужд терен в Пазарджик. След скорошната рокада на президентския пост, където Галин Господинов беше заменен от инж. Веско Велев, стана ясно, че ще бъде запазен треньора Пламен Христов и през следващия сезон. Откъм организация, детайлите в състава изглеждат подредени и спокойни. Остава момчетата да покажат и на какво са способни в спортно отношение, когато са освободени от напрежението, след като успяха да постигнат програма-максимум, която имаха пред себе си в началото на шампионата - класиране в челната четворка.

Безспорно, водачите в Суперлигата от редовния сезон - "Хебър", не крият амбициите си за спечелване и на шампионата, след като взеха вече "Купата на България". Дали безпроблемните четвъртфинални мачове срещу волейболистите на "Дунав", ще се изиграят лоша шега или пък са съхранили силите и психиката на играчите - ще стане видно през идните дни. За домакинските срещи на 31 март и 1 април, от ръководството на клуба пуснаха вход свободен за всички фенове на волейбола в града. Определено, щабното ръководство "Хебър" ще може да разчита на домакинска подкрепа в залата. Все пак, в голяма степен изхода от срещите се решава на волейболното поле - от самите играчи.

Три победи ще гонят “Добруджа 07” и останалите съперници, за финал в Суперлигата

От 15:30 ч., в зала "Христо Ботев" в София, започва другата първа полуфинална среща между съставите на "ЦСКА" и гостуващият тим на "Нефтохимик 2010". Столичани вече пуснаха билетите за двете домакински срещи на "червените" - с 50% намаление.

В полуфиналната фаза на волейболната Суперлига се играе до три победи от пет срещи.

Полуфинали на волейболната Суперлига – мъже

31.03 Хебър – Добруджа 07
1.04 Хебър – Добруджа 07

31.03 ЦСКА – Нефтохимик 2010
1.04 ЦСКА – Нефтохимик 2010

5.04 Добруджа 07 – Хебър
6.04 Добруджа 07 – Хебър

5.04 Нефтохимик 2010 – ЦСКА
6.04 Нефтохимик 2010 – ЦСКА

9.04 Хебър – Добруджа 07

9.04 ЦСКА – Нефтохимик 2010

c