Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Ново оборудване ще получи по проект Домашният социален патронаж в Ген. Тошево

Оборудване на кухненски блок за Домашния социален патронаж в Генерал Тошево ще бъде закупено по проект, финансиран от фонд „Социална закрила”. Договорът за него е подписан от кмета на общината Валентин Димитров и управителя на фонда към Миниcтepcтвoтo нa тpyдa и coциaлнaтa пoлитикa Марина Сарадинова.

Проектът има за цел подобряване качеството на предлаганите социални услуги „Домашен социален патронаж” и „Обществена трапезария“. По този начин ще се осигури подходящо професионално кухненско оборудване, което ще създаде условия за ергономичен работен процес, подготовка и разнос на храна с добри вкусови качества, при намалени режийни разходи.
Общият бюджет на проекта е 29 680 лв., като 26 712 лева е финансиране от Фонд „Социална закрила“, а останалите 2 968 лв. са съфинансиране от Община Генерал Тошево.
Към настоящия момент от услугата „Домашен социален патронаж” се възползват около 260 потребители, а от „Обществена трапезария“ – 120. В най-натоварения период от годината Домашен социален патронаж обслужва 420 потребители – лица над 65 годишна възраст, лица с увреждания и лица без доходи, с ниски доходи и в невъзможност да си осигурят прехраната сами.

c