Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Смяната на часа ще засегне разписанието на влака София-Добрич

Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя, ще наложи промени във времепътуването на общо 29 влака, съобщават от БДЖ. При преминаването от зимно към лятно часово време всички влакове, които се движат след 03:00 ч., ще генерират виртуално 60 минути закъснение в нощта между 30.03.2019 г. и 31.03.2019 г.

Смяната на часовото време тази година ще засегне 11 бързи влака, един международен влак, 9 пътнически влака, както и 8 крайградски влака. Тези композиции ще се движат с коригирани разписания, тъй като при разминаването с други влакове в еднопътни участъци, се предизвикват промени и в техните разписания от порядъка на 10-15 мин.

Поради тази причина няма да бъдат осъществени връзките на общо 8 влака, основно на пътуващите с нощните композиции, във възелни гари с влакове по други направления, които се движат в сутрешните часове в интервала между 05:00 ч.- 07:00 ч.

По информация на БДЖ, влаковете, които ще се движат с коригирани разписания, пътуват по направленията основно на нощните влакове. Сред тях е Повеляново-Добрич-Кардам, който е част от линията на влака, който свързва София и Добрич, обясниха от жп гарата в Добрич.

Смяната на часа ще рефлектира и на разписанието на влаковете София-Варна /през Горна Оряховица и Карлово/, Пловдив-Варна, София-Пловдив-Бургас, както и на единични влакове Мездра-Видин, Самуил-Силистра, Самуил-Русе.

Подробна информация за разписанията на влаковете клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси в железопътните гари и бюра в страната или на националния информационен телефон 0700 10 200.

c