Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

След напускане на пет медицински сестри, нова организация в Спешното в Добрич

Нова организация на работа се въвежда в Спешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Това се налага след напускането през последните седмици на пет медицински сестри, коментира директорът на лечебното заведение д-р Светозар Байчев.

Ръководството предложи до обяд в Спешно отделение да има само един работещ екип с един лекар. Разчита се на това, че в града работят две ДКЦ-та, Медицински центрове, джипита, които могат да поемат дейността. Следобед, през нощта, в събота и неделя, ще работят по два екипа.

Предложението е получило подкрепата и на Медицинския съвет в болницата.

„Взехме решение, че в този момент трябва да се помогне на болницата с труд, с дежурства в Спешно отделение. Има проявено разбиране от лекарите”, обясни директорът на МБАЛ д-р Светозар Байчев. Мярката ще се прилага, докато се преодолее кризисната ситуация в отделението. Специалистите също ще бъдат в екипите там.

Във всички отделения в болницата персоналът е на ръба на критичния минимум.

Д-р Байчев увери, че няма заплаха от невъзможност населението на Добрич и областта да бъде обслужено в Спешно отделение.

Директорът на болницата обясни, че проблемът с операционните сестри е решен напълно. Още на 22 март те са оттеглили молбите за напускане. Не повече десет медицински сестри са подали молби за напускане.

c