Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Книгата на Румяна Янкова „Душа на кръстопът” бе представена в Добрич

Представяне на книгата на Румяна Янкова „Душа на кръстопът”, издателство "Мартине", се състоя в Регионалната библиотека „Дора Габе”.

Ученици, колеги и приятели станаха съпричастни на представянето на книгата "Душа на кръстопът" на Румяна Янкова, преподавател по немски език в гимназия "Гео Милев" в Добрич.

Литературният критик Драгомил Георгиев оцени разнообразието от жанрове в нея, феминисткия ѝ характер и я препоръча на всички като пожела на авторката след година да издаде следващата си книга. Част от екипа по представянето на творбата бяха възпитаниците на гимназията Александър Петров и Неда Александрова, които изпълниха песни от българската естрада. Добри думи за книгата, цветя, поздравления, целувки – всичко това създаде добро настроение на срещата, чийто гостоприемен домакин бе регионална библиотека "Дора Габе".
Книгата е хроника на една богата събитийност и във външния, и във вътрешния свят на човешкото битие. Двете пространства, които авторката разкрива в своите творби, са любопитни, динамични, вълнуващи. Тя умее да разказва истории, които докосват читателя със своята откровеност и интимност. В поезията и прозата на Румяна Янкова има топлота, любов, болка, но и надежда за щастие.
Тази надежда за щастие тя сподели с многобройните си приятели, познати, колеги, ученици, съграждани, дошли да празнуват с нея радостта от творчеството.

&feature=share
c