Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

"Добруджа 07" излиза срещу "Хебър" без напрежение, но с готовност за изненади

След като волейболистите на "Добруджа 07" надиграха и като гости съперника в четвъртфиналната плейофна фаза - "Монтана" с 3:0 гейма, с общ резултат от 2:0 победи, се класираха за полуфиналите в Суперлигата. Там "зелените" ще се изправят срещу водача от редовния сезон - "Хебър" (Пазарджик).

По регламент, на този етап от плейофната надпревара се играе до три победи от пет мача, като Хебър ще бъде домакин в първите две срещи, а следващите две ще се играят в Добрич.

Три победи ще гонят “Добруджа 07” и останалите съперници, за финал в Суперлигата

Ето какво споделиха част от възпитаниците на Пламен Христов - след като се класираха за полуфиналите:

 Вили Чернокожев - " Нокаутирахме Монтана"

Нокаутирахме Монтана, бяха думите на капитана  Велизар Чернокожев. Той благодари на всички фенове, пропътували 500 км. до  Монтана и на целия отбор. Вили призна, че преди мача е казал на момчетата, че са поставили противника в ъгъла на боксовия ринг и той е в нокдаун, така че от тях зависи дали ще го нокаутират или между почивките ще си вземат въздух и ще нокаутират те. Днес успяхме ние да ги нокаутираме. "3:0 - това е абсолютен нокаут", допълни капитанът и още веднъж благодари на всички - на момчетата, на отбора, на щаба за постигнатия начален успех. Това е първото стъпало. "До първото (място) има още две",  каза Чернокожев и си пожела всички да са здрави и да продължат все така добре в битката напред.

Николай Тодоров - "100 % ще има изненада"

"100% ще има изненада", заяви след срещата в Монтана, либерото Николай Тодоров.

Ето какво още каза той: Мачът бе труден от психологическа гледна точка, но те играха при по-голямо напрежение, а ние имахме доста голям стимул да затворим серията в два мача, което ни дава доста повече почивка, отколкото ако играем три мача. За "Хебър" победата е задължителна. Ние направихме доста повече от това, което можехме да мечтаем дори, затова няма напрежение в нашия отбор срещу "Хебър". Напълно възможно е да има изненада, даже 100 % ще има изненада.

Денис Чавдаров - "Отиваме да крадем каквото можем в Пазарджик"

"Отиваме да крадем каквото можем в Пазарджик", заяви перфектният в срещата с "Монтана", Денис Чавдаров. Той каза още,  че е очаквал по-силен отпор от страна на съперника, "но очевидно не могат да играят под напрежение. След като в първия мач ги победихме,  днес  те трябваше да бият задължително и явно това им натежа да не могат да покажат това, на което са способни. Аз не мисля, че в отбора на Монтана това са им възможностите,  просто  толкова им позволихме да играят днес. След нашата добра игра на блокада, задържахме посрещане за разлика мача в Добрич. Днес играхме много по-добре на посрещане и затова успяхме да победим. Срещу "Хебър" всичко е възможно. Ние ги бихме 3:2, те ни биха 3:2. Сега имат домакинско предимство в плейофа, но ние отиваме да крадем каквото можем в Пазарджик, пък после ще му мислим в Добрич."

Игор Антонюк - "Хубави фенове имаме"

"Чувствам се великолепно. Настроихме се добре за игра, спечелихме, благодарността на феновете. Хубави фенове имаме." Накратко, това беше синтезираното изявление на украинеца Игор Антонюк, който не е от особено разговорливите пред журналисти.

Надя Велева, представител на фен-клуба "Добруджа 07" - "Предричаха ни 7-8 място, а ние сме на полуфинал

От името на фантастичния "Фен клуб на Добруджа 07", мнение изрази Надежда Велева. Ето и думите ѝ: Искам да поздравя всички специалисти, анализатори и статистици, които не ни слагаха в сметките. Всички онези, които казваха едва ли не, че ще завършим на 7-8 място в сезона, а ние сме на полуфинал.

Източник: bgvolleyball.com

c