Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

На Благовещение, абитуриенти залесиха улица в Шабла с 50 млади дръвчета

На Благовещение, шабленските абитуриенти от Випуск 2019 са засадили 50 млади дръвчета - в юбилейната за града 50-а годишнина от обявяването на Шабла за град.

През 2019 г. на 27-ми август се навършват 50 години от обявяването на Шабла за град, припомниха от местната администрация.

С подготвените дръвчета – лириодендрони (вид магнолиеви), са били залесени четните номера, от 48 до 78 по градската улица „Равно поле“. Сумата от 2500 лв, за закупуване на растенията, е била осигурена от Общината.

Древно поверие повелява, че на Благовещение дори и птичката гнездо не свива, но посаденото се захваща. С увереност в това, със задачата са се захванали дванадесетокласниците от СУ „Асен Златаров“ с класен ръководител Йорданка Атанасова. Към инициативата са се присъединили председателят на Общинския съвет, д-р Йорданка Стоева, кметът на община Шабла, Мариян Жечев, Цветелин Йорданов – заместник-кмет, служители от общинската администрация.

В помощ на учениците са се включили и работещите към Общинското предприятие, подготвяйки предварително изкопните ями за растенията.

c