Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Фелдшери от област Добрич се включват в националния протест

Трима фелдшери - от Генерал Тошево и Тервел, ще се включат в националния протест, който ще се проведе днес по обяд пред Министерството на здравеопазването. Сред тях е Димитра Димова от Филиала за спешна медицинска помощ. Неотдавна тя и колегата й Димитър Алексиев получиха отличието “Достойните българи”. Двамата спасиха без необходимата апаратура бебе, родено в шестия месец и с тегло едва 850 грама.

Фелдшерите настояват за промени в Закона за съсловните организации, за да могат да учредят собствена, която да защитава интересите им пред институциите.

Фелдшерите у нас са около 3000. Повечето работят в спешна помощ. От години искат законодателни промени, за да учредят собствена съсловна организация, като тези на лекарите и зъболекарите. В момента те са част от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи.

Фелдшерите в област Добрич подкрепят петицията за защита на най-старата медицинска професия

Фелдшерите ще протестират пред Министерството на здравеопазването. Очаква се към тях да се присъединят и медицинските сестри.

Подготвена е и подписка от филиалите на ЦСМП- Добрич с писмена подкрепа на предварително внесените искания в Министерството на земеделието и до Медицинската федерация, инициирана от фелдшерите от В. Търново, която участниците в протеста от област Добрич ще занесат и връчат лично, сподели за Про Нюз Добрич Димитра Димова.

c