Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Безапелационна Симеонова и още пет медала за бегачите на СКЛА "Добруджа 99"

Възпитаници на добричкото спортно училище "Г. Ст. Раковски" завоюваха 5 медала от двата национални турнира, които се проведоха на 23 март - крос "Ивайло" във Велико Търново и състезанието по спортно ходене в Поморие.

"По -голямата част от отбора реши да вземе участие на VII турнир по спортно ходене в гр. Поморие, докато двама наши състезатели предпочетоха да участват на крос "Ивайло", сподели Радосвета Симеонова - активен състезател и утвърждаващ се вече треньор в СКЛА "Добруджа 99".

Състезателните дистанции на крос "Ивайло" бяха от 600м - за най-малките, до 6000м - за мъже и жени. Ашкън Али, отново показа, че продължава да е в отлична форма и в бягането на на 600м, той финишира с второ най-добро време и се окичи със сребърното отличие. Енис Мустафа, който бяга на 2000 м, - при по-големите, финишира втори и също се качи на стълбичката на победителите със сребърно отличие.

В надпреварата по спортно ходене, младите ходачи на Добрич също постигнаха впечатляващи резултати. В седмото издание на поморийската надпревара, участваха над 100 състезатели, от повече от 20 отбора в България.

Първи от възпитаниците на СКЛА "Добруджа 99" тичаха Александра Бекярова и Анджела Георгиева на 2000 м. Анджела направи своя дебют в тази дисциплина и записа своя първи официален резултат. Александра Бекярова от добричкото спортно училище взе първия си медал на спортно ходене - сребърно постижение и подобрен личен резултат. Веднага след двете момичета, в същата дисциплина излезе още един млад ходач на отбора, който също показа потенциала си в спортното ходене. Самуил Георгиев се нареди на второ място и заслужи да се качи на стълбичката с медалистите. Той също подобри личния си резултат в дистанцията на 2000м спортно ходене.

Опитната Алтен Атанасова нямаше конкуренция в битката за златото. Тя финишира първа сред девойките младша възраст в дистанцията на 3000м. Метри не достигнаха на друга талантлива ходачка - Ивета Христова, за да се окичи с бронзовото отличие.

При жените участва именитата и най-опитна в спортното ходене - доминаторката Радосвета Симеонова. Още в самото начало, тя взе убедителна преднина и диктуваше темпото до финала. Радосвета Симеонова, не само че финишира първа от жените, но успя да финишира и преди всички мъже на трасето.

"Днешните състезания бяха важни, тъй като за нас те са като "репетиция" за предстоящата Национална надпревара, която започва от 6 април в Добрич. Щастлива съм от успехите на моите състезатели. Едни се справиха добре, а други отлично. За да бъдеш първи, трябва да си перфектен!" - това сподели гордата треньорка Радосвета Симеонова, след награждаването на победителите днес.

c