Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Кинофестивалът „(Не)възможното образование“ в Кафене „Стария Добрич“

Кафене „Стария Добрич“ е част от кинофестивала „(Не)възможното образование“. Филми, посветени на ефективни образователни методи, алтернативни училища и успешни в подходите си учители, на полезните и възможни за прилагане примери в образованието, ще бъдат показани на прожекции в Кафенето. Предвидени са и дискусии след тях.

Фестивалът се организира в различни градове на цялата страна със съдействието на Общност за демократично образование, Фондация Работилница за граждански инициативи и Български дарителски форум.

Първата прожекция в Кафене „Стария Добрич“ се състоя на 13 март – с филма „Защо тези деца обичат училище?“ Поради големия интерес на присъстващите и бурната дискусия след прожекцията, зрителите решиха събитията да продължат всяка сряда или четвъртък вечер.

Модератор и водещ на срещите е преподавателят Камен Киров.

През тази, втора седмица на прожекциите в Кафенето, в сряда, 20 март, от 18:00 ч. ще бъде показано видеото „Играта за световен мир“ с продължителност 18 минути (от платформата ТED-talk). То ще бъде последвано от игра с дискусия, водена от Камен Киров.

Домакини и организатори отправят покана към всички преподаватели и хора с интерес към темата как да се направи образованието по-привлекателно за учители, деца и родители.

c