Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Откриват обновената и разширена детска градина в с. Батово

Тържество по случай откриването на обновената детска градина „Зорница“ в с. Батово ще се състои утре, 20 март.

Към съществуваща сграда е изградена пристройка за разширение на детската градина. Във връзка с нарасналия брой на децата, които я посещават е осигурено помещение за самостоятелна спалня, свързано със занималнята. Капацитетът на новото помещение е за 25 самостоятелни легла. Монтиран е нов климатик за неговото отопление Направено е освежаване и на стените на занималнята. За новата спалня е закупено изцяло ново оборудване и обзавеждане.

В ДГ „Зорница“, с. Батово децата вече се възпитават и обучават в много по-приветлива обстановка, има условия, които им осигуряват удобство и комфорт както за занимания и игри, така и за тяхната почивка.

Обновяването на детската градина е на обща стойност около 65 000,00 лв. и е извършено със средства, изцяло осигурени от бюджета на община Добричка. Сред основните приоритети в дейността на общинското ръководство са усилията за подобряване на условията и за превръщането на училищата и детските градини в привлекателно място за най-малките жители на общината.

На тържеството ще присъстват председателят на Общинския съвет Пламен Станчев, кметът Тошко Петков и екипът му, както и много други гости.

c