Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Приключиха разпитите на свидетели по дело за убийство с незаконна пушка в Смолница

Приключиха разпитите на свидетели по дело за убийство, гледано в Окръжен съд - Добрич. Съдебният състав прие и заключенията на четири експертизи, направени в хода на производството, съобщи пресцентърът на съда. Подсъдим в процеса е 65-годишният И.А., срещу когото е повдигнато обвинение за това, че на 13 ноември 2017 г. в село Смолница, община Добричка, умишлено е умъртвил 72-годишен мъж от същото село, като убийството е извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с тежка обида и с насилие.

200 000 лева кръвнина искат наследници на застрелян мъж в с. Смолница

Мъжът е осъществил деянието с незаконно притежавана от него въздушна пушка, преработена в еднозарядно неавтоматично оръжие за стрелба с бойни патрони, за което също е подведен под отговорност.

Съдът върна на прокуратурата дело за убийство с незаконна пушка в с. Смолница

Следващото съдебно заседание е насрочено за 12 април, от 10.00 часа, когато ще бъде представено заключението на вещите лица, изготвили съдебно-медицинска експертиза по делото. Очаква се обяснения пред съда да даде и подсъдимият, след което, ако не постъпят допълнителни искания за доказателства, ще се премине към заключителните пледоарии на страните по делото.

c