Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Повече от успешна е каузата "Малката Валерия от Добрич"

Каузата "Малката Валерия от Добрич" е повече от успешна, съобщи в платформата „Приятели, помагайте” Лео Кадели - албанецът, който се е заел да помага да хора в нужда у нас, като организира и обединява дарителите.

Събрани са близо 1 900 лв. Като се изключат разходите за материалите, остават близо 900 лв., при условие, че Виктория  имаше нужда само от 600 лева за участие в състезание по художествена гимнастика в Кипър.
„Щастлив съм за успешната кауза. Благодаря Ви, че споделихте тази кауза и благодарение на това, ние изпълнихме за пореден път една детска мечта! Благодаря и на колежката ни - Веселина Цекова за коректността към каузата.  Доброто винаги побеждава”, сподели Лео Кадели.

13-годишното момиче живее в Добрич, а родителите й никога не са я лишавали от нищо. Когато стане въпрос за по-голяма сума пари, които са й нужни за състезание извън България, те се затрудняват. Затова Валерия решава да вземе нещата в свои ръце и да не натоварва семейството си финансово. Тя прави икони с техника “декупаж”. Валерия изрязва вече нарисувани икони и ги лепи върху дърво, като украсява рамките на духовните портрети. С техниката се запознава в интернет преди три години. Решава да експериментира у дома и нещата й се получават.

С художествена гимнастика тя се занимава от шест години. За този период трупа в актива си много медали. През 2018 година чрез продажба на икони Валерия Мюлер сбъдна мечтата си и участва в Международно състезание по художествена гимнастика във Виена, където спечели 2 златни медала. За участието си в него отново продаваше икони с помощта на платформата „Приятели, помагайте!”

c