Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Обучават 40 безработни от Добрич за работа в кулинарията

Бюрото по труда град в Добрич започва прием на заявления за безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности.

Безработните лица, които искат да се обучават и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професия „Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения”, като свободните места са общо 40 лица, съобщават от Бюрото по труда.

Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности: „Умение за учене”

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда, попадащи в една от следните групи:

  • Безработни младежи до 29г.;
  • Продължително безработни лица;
  • Безработни над 50-годишна възраст
  • Безработни  лица без професионална квалификация или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация
  • Неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица

Курсовете ще се проведат в периода април-юни, като групите ще стартират от 09.04.2019г. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за тези, които живеят в населено място извън град Добрич.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по Проект „Трудова активност”, реализиран от Агенция по заетостта в партньорство с БСК. В рамките на проекта на минимум 40% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

Необходимо е безработните да представят копие на  документ за завършен клас или   степен на образование и копие на документ за придобита квалификация. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 26 март.

c