Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Трима си оспорват шефското място на “Паркинги и пазари” в Добрич

 Трима кандидати отиват на събеседване в конкурса за директорския пост на Общинското предприятие „Паркинги и пазари” в Добрич.

След теста, проведен на 28 февруари, тримата участници са постигнали следните резултати: Георги Иванов Георгиев – 30 точки;   Георги Петров Кирилов – 24 точки; Михаил Михайлов Петров – 22 точки. Резултатите от писмения изпит са публикувани в сайта на Община Добрич.

Съгласно системата за оценка на резултатите, всички кандидати са постигнали резултат над минималния и са допуснати до провеждане на събеседване, посочва конкурсната комисия с председател Елка Димова – зам.-кмет по финанси и общинска собственост. Събеседването ще е на 20 март от 9.30 ч. в малката заседателна зала на Общината.

Конкурсът се провежда на три етапа – допускане по документи, тест и събеседване. Четирима кандидати са подали документи, но един от тях не е допуснат, тъй като не е представил документ, удостоверяващ 6 години професионален опит, каквото е едно от изискванията, посочват организаторите на конкурса.

През декември бе направена промяна на правилниците за дейността на три общински предприятия, като контрол „Синя зона“ премина от ОП „Устойчиви дейности и проекти“ в новосъздаденото ОП „Паркинги и пазари” с цялата си численост, бюджет и активи, включително дейността на репатриращия автомобил и наказателния паркинг. Новото общинско предприятие се създаде от 1 януари 2019 г.

Предметът на дейност на ОП „Паркинги и пазари” е поддръжка, експлоатация, строителство и ремонт на търговски обекти, паркинги, съоръжения и пазари, предоставени му за ползване; събиране на дължимите наеми и такси за ползване на търговските обекти и съоръжения, събиране на такси и контрол на кратковременното платено паркиране „Синя зона“ на територията на град Добрич, организиране на дейността по принудително преместване (репатриране) на автомобили, съгласно действащите общински наредби.

c