Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Четири медала от национален конкурс за рисунки получиха деца от Добрич

Два златни и два сребърни медала – такава е равносметката от участието на децата от Школата по изобразително изкуство към Общинския младежки център „Захари Стоянов” в Добрич в Национален конкурс за кукерска маска и рисунка. Творческата надпревара е организирана от   читалище „Развитие - 1926” в с. Стража,  община Търговище. Отличията са връчени на голямо тържество навръх празника Сирни Заговезни, съобщи за Про Нюз Добрич Олга Иванова, ръководител на детската школа.

 8-годишната Никол Петрова – ученичка в СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, и Соня Генова – петокласничка в ЧОУ „Мария Монтесори”, са отличени със златен медал.  За своите творби  Димитър Димитров и Георги Филипов – ученици в пети клас на ОУ „Хр. Ботев”,  са  наградени със сребърен медал.

Младите художници от Добрич са представили свои рисунки и тематични композиции на тема „Да изгоним злото от селото”. Конкурсът е организиран с благотворителна цел. Наградените творби – маски и рисунки, са подредени в изложба-базар, а събраните средства са предназначени за доизграждане на храма „Света Параскева” в с. Стража. Родителите на едно от децата – Никол Петрова, са купили една от представените кукерски маски и после я подарили на Общинския младежки център в Добрич, посочи Олга Иванова. Тя добави, че със свои творби са участвали и други деца от школата, които са получили грамоти за доброто си представяне. 

c