Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

С изработване на икони малката Валерия от Добрич набира средства за състезание

Призив да бъде подкрепена 13-годишната Валерия от Добрич, отправи в платформата „Приятели, помагайте” създателят й Лео Кадели.

Момичето изработва икони, за да събере средства за участие в състезание по художествена гимнастика в Кипър.

„Малката Валерия тренира художествена гимнастика и има мечта - да прославя България на състезания из различни страни. За да сбъдне тази своя мечта, Валерия рисува икони с техника декупаж и има нужда от нас”, сподели в платформата албанецът, който се е заел да помага да хора в нужда у нас, като организира и обединява дарителите.  Той припомни, че миналата година, когато на малката гимнастичка предстоеше състезание във Виена, тя се обърна към "Приятели, помагайте!" за съдействие. Необходимата сума тогава беше 600 лв. за участие в състезанието, а платформата успя да събере над 1 500лв.

„Така тя успя да се яви и освен това, се върна от Виена с два златни медала. Тази година Валерия трябва да пътува за състезание в Кипър и има нужда от сумата от 600 лв. (500 лв. за участието и нека ѝ дадем 100 лв. джобни, нали така правим с нашите деца)”, сподели Кадели.
Състезанието ще се състои на 12.04.2019 г. Затова средствата трябва да бъдат събрани до края на март.

„Валерия не проси, просто има нужда от приятелско рамо. Нейните родители не са я лишавали от нищо, но тя има свои мечти, които се оказват непосилни за тях. Подкрепете каузата!”, призовава Лео Кадели.

Желаещите да поръчат икони и така да подкрепят малката и талантлива Валерия, могат за звънят на отговорника за каузата Веселина Цекова на телефон 0887 702 957. Могат за пишат на лични съобщения във фейсбук на Veselina Cekova.

PayPal
email: leo.kadeli1@gmail.com
www.paypal.me/leokadeli
(с задължително поръчка към Веселина първо)

c