Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Прокурор образува досъдебно производство във връзка със сигнала в с. Батово

С постановление на прокурор от Районна прокуратура град Добрич днес е образувано досъдебно производствоза евентуално извършено престъпление по чл.353ж от Наказателния кодекс във връзка с изградено в с. Батово съоръжение за използване на повърхностни води. Разследването по делото е възложено на следовател при Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура гр. Добрич с постановление на окръжния прокурор.

Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Добрич.

Оттам информират, че на25.02.2019 г. в Окръжната прокуратура е получен сигнал от Териториалната дирекция на ДАНС, в който се съдържали данни за това, че в с. Батово е изградено съоръжение за използване на повърхностни води в нарушение на  Закона за водите.

Още същия ден сигналът е изпратен по компетентност на Районна прокуратура в град Добрич.

Прокурор от тази прокуратура на 26.02.2019 г. е възложил извършването на проверка по случая на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР.

Проверката е приключила на 8 март, като материалите, събрани в хода на проверката, са получени днес в Районната прокуратура в Добрич ведно с изготвена справка за резултатите от нея.

c