Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Почистват превантивно общинските пътища в Генерал Тошево

Пътят между селата Красен и Житен в Община Генерал Тошево бе почистен от буйната растителност и от надвисналите клони и дървета, създаващи потенциална опасност за движението, съобщиха от общинската управа.

Петкилометровият участък, който е част от общинската пътна мрежа, е особено натоварен през топлите месеци на годината, тъй като поема движението от и за селата Красен, Росица и Росен. През пролетта и лятото към тези села пътуват много хора, които притежават къщи в региона. След акцията за почистване  трасето ще може да се поддържа от специализираната общинска техника за почистване на банкети, закупена през миналата година, посочват от добруджанската община.

Превенцията на пътния риск и минимизирането на опасността от бедствени ситуации и аварии е сред основните приоритети на Общината през този период на годината. За целта от местния бюджет се заделят средства за поетапно почистване на общинските пътища, водосборните дерета и терените с висок процент на риск за жителите в населените места.

c