Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Грациите от „Алексия” са тотални шампиони

Талантливите момичета от спортен клуб „Алексия” – Добрич отново са на върха. Те се завърнаха с 4 златни медала за четирите танца, с които участваха на mOvmnt International Dance Competition - Русе'2019. В международния танцов фестивал в Русе в продължение на три дни международен съдийски състав оценява 1500 танцьори от 10 държави.

Златото обаче не беше достатъчно, за да оценят таланта на школата. „Алексия” и неговият треньор Севдалина Мавродиева получи най-голямото признание за един хореограф - награда за най-добра хореография на танца "Dance star".

От петък до неделя Русе посрещна 1500 млади танцьори в третото издание на mOvmnt International Dance Competition – Русе. Международния танцов конкурс, организиран от „Фор А Фрийдъм”.

Участниците бяха от различни градове на България, Гърция, Румъния, Кипър, Белгия, Италия и други страни.

Наградите, които победителите получават, освен паричните и символни купи и медали, са свързани и с бъдещи участия и изяви, с безплатни обучения, конкурси, а за по-големите – и договори за работа в различни танцови компании в света.

Талантите демонстрираха умения и талант в различни стилове – от класически балет и характерни танци, до джаз, латино, акро и ърбън.

c