Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

След катастрофата съучастниците на 19-годишния Гюнал го заключили в бункер и оставили да умре

Смъртта на Гюнал от Добрич не е причинена от катастрофа, а е убийство, категорични са близките на момчето, което на 24 май трябваше да навърши 19 години.

Те се свързаха с екипа ни, за да разкажат за случилото се.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, катастрофата е станала около 5,30 часа на 17 февруари на околовръстния път в района на “Топливо”.  Четиримата били извършили кражба на кабели. Лекият автомобил „Сеат” е бил управляван от 28-годишен шофьор без книжка от Житница. В колата са пътували още трима мъже – на 19, 28 и 31 години. Най-младият от тях, който се е возел на задната седалка, пострадал тежко. След катастрофата, шофьорът и другите двама избягали от местопроизшествието и изоставили тежко раненото момче. То било открито  часове по-късно. Настанили го в реанимацията на МБАЛ- Добрич, но починало на следващия ден. 

 Родствениците на Гюнал са категорични, че смъртта на момчето не е в резултат на катастрофата. Обвиняват в убийство шофьора и другите двама, които са пътували с момчето. След катастрофата те са го влачили на метри от колата и са го захвърлили в бункер край летището, който заключили, разказа член от семейството на момчето.

Приятелите на 19-годишния го зарязали да бере душа след катастрофата в Добрич

„Детето е било в безсъзнание,  вероятно са решили, че е мъртво. Взели са номерата на колата, изкарали, каквото могат,  и избягали”, добави той.

Тримата повикали кола, която ги откарала по домовете им по улица „Купен” в Добрич. Всички живеели там, макар по документи регистрацията им да е по родните им места. „Не проумяваме защо не са взели Гюнал и да го откарат до болницата”, споделиха близките на починалото момче.

Тримата се прибрали у дома и легнали да спят. На сутринта майката на момчето отишла да го търси, но тримата, макар да били у дома си, не се показали. Жените им обяснявали, че са болни и имат грип. Не казали, че са катастрофирали, че Гюнал е ранен и са го изоставили.

Полицаите намерили документи в колата, от които разбрали кои са катастрофиралите. Но, никой не знаел, че момчето е тежко ранено и захвърлено в бункера. Открили единия от бегълците, известен като Чопи. Той бил със счупена ръка. Когато го питали къде е Гюнал, той не казал. Близките не са наясно по какъв начин полицията е разбрала къде е Гюнал. Но, денонощие по-късно - около 6 часа на 18 февруари, го открили. Още дишал. Когато майка му отишла при него и му говорела, той обърнал глава към нея и само нея гледал. "Бил е в съзнание. Не е вярно, че е бил в безсъзнание. Откарали го в Спешна помощ. По-късно е починал”, разказаха близките.

Побоят във Фелдфебел Дянково – заради оставено да умре след катастрофа момче?

„Престоял е едно денонощие в бункера на студ. Лекарите са казали, че детето е щяло да живее, ако е било открито навреме", споделят близките. Те недоумяват защо поне не са го оставили при колата.

Категорични са: За нас това е убийство, детето не е умряло от катастрофата. Според близките на загиналото момче, то е можело да бъде спасено, ако своевременно е била потърсена спешна медицинска помощ.

Ядосани, бащата на момчето и още трима, посетили единия от тримата – 31-годишен мъж, когото открили в дома на родителите му в село  Фелдфебел Дянково когото набиха. Той бе настанен в болницата с множество телесни наранявания. Извършителите на побоя бяха задържани след полицейска акция.

Преди дни стана ясно, че е открит шофьорът на колата, който е 28-годишния С.С. от с. Житница. Според информацията от Окръжния съд, той сам се е предал. Близките на Гюнал обаче имат информация, че мъжът е бил открит в хотел в Добрич, където че близо три седмици се е укривал и бе обявен за общодържавно издирване.  

В петък му беше наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", защото съдът прецени, че има опасност пак да се укрие. Освен това, той е осъждан два пъти.

c