Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

В Добрич представят нови възможности за финансиране на образованието с европейски средства

Информационна среща на тема „Европейски средства за образованието“ ще бъде проведена на 12 март в голямата заседателна зала на Община град Добрич , съобщиха организаторите от Областен информационен център Добрич.

По време на събитието, което започва в 10:30 часа, експерти от ОИЦ ще представят възможностите за финансиране на образователните институции със средства от Оперативните програми през 2019 г. Ще се акцентира на целите, основните параметри, допустими кандидати, дейности и разходи.

Представители на Център за развитие на човешките ресурси - Националната агенция за България по администриране на Програма „Еразъм+” ще представят Националните покани за кандидатстване по Ключова дейност 2, „Стратегически партньорства“ на Програма „Еразъм+“, сектор „Училищно образование“, „Професионално образование и обучение“, „Висше образование“ и „Образование за възрастни“. Ще бъдат предоставени и практическите насоки за попълване на формуляра и документите към него, финансови аспекти на кандидатстването и добри практики.

c