Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Победа с 3:1 в Разлог и "Добруджа 07" продължава битката за третото място

Волейболистите на "Добруджа 07" успяха да запишат важна поредна победа в редовния сезон на Суперлигата. Като гости състезателите на Пламен Христов се наложиха над "Пирин" с резултат 3:1 (25:19) (25:22) (19:25) (25:21). Срещата - предпоследна преди началото на плейофите, се игра в спортна зала „Септември“ в Разлог.

До момента "Добруджа 07" има 14 победи и 7 загуби в актива си - резултат, с който "зелените" могат реално да гонят класиране в четворката на редовния сезон, а с това и предимство в четвъртфиналните плейофи. Към момента със същия актив е и отборът на "Левски", както и състава на "Монтана". "Нефтохимик 2010" е с 14 победи и 6 загуби, но са с изигран мач по-малко. На 10 март след срещата срещу състава на "Черно море" ще стане ясно дали и накъде ще бъде коригирано временното класиране.

В следващия последен кръг "Добруджа 07" ще гони задължителна победа у дома срещу "Черно море", която би му осигурила място в четворката, но и третото място не е мираж. "Зелените" са с най-добър точков актив от съставите, борещи се за третото място.

В днешния двубой домакините от "Пирин" започнаха мача добре и след няколко смени на водачеството поведоха с 8:5. "Добруджа" обаче бързо върна серия, за да излезе напред в средата на гейма, при това с разлика от 5 точки при 16:11. До края на гейма гостите спокойно поддържаха разлика от 5-6 точки, за да го затворят в своя полза.

Вторият гейм започна точно както първия – с размяна на точки и оспорвана игра. Отново обаче "Добруджа 07" успя да вземе надмощие в средата му и да натрупа преднина от 5 точки. "Пирин" успя да изравни и да направи гейма интересен при 21:21, но отличната игра в нападение на Чернокожев в края на гейма, доведе до спечелването му от "Добруджа".

За щастие на местните фенове, "Пирин" не се отказа и изигра отличен трети гейм, в който започна силно от самото начало. В първите минути от него тимът от Разлог поведе с 8:3 и не позволи на съперника да се приближи на по-малко от три точки до края му. Точно обратното – той поведе с по-голяма разлика и го затвори при 25:19.

В последния гейм Добруджа поведе още в началото и макар че не натрупа голяма разлика, поддържаше преднина от 3-4 точки през цялото време, за да стигне до заслуженото му спечелване, а с това и до успеха в мача с 3:1.

Велизар Чернокожев бе над всички за победителите с 26 точки в мача. Игор Антонюк отбеляза 9, а Денис Чавдаров 8. За "Пирин" най-резултатен беше Йордан Желязков - с 19 точки.

Източник: bgvolleyball.com

c